Przepis na „niezapomniany” biwak

Przepis na „niezapomniany” biwak (porcja dla 80 osób)

Składniki:

2 gromady – 3GZ + 5GZ
2 drużyny harcerskie – 3DH + 5DH
2 drużyny starszoharcerskie – 3DHS + 5DHS
2 drużyny wędrownicze – 3DW + VJDW
instruktorzy + przyjaciele

Przyprawy:

Osieck, autokar i Pan Janusz, żuk, sprzęt, zajęcia z profilaktyki, szeroko pojęta integracja, józefowskie drożdżówki, przyrządzana na miejscu chińszczyzna

Sposób przyrządzania:

Zuchy i harcerzy, wędrowników i instruktorów zapakować o wczesnej porze do autokaru, a jeśli zbraknie miejsc, dołożyć samochody – w dowolnej ilości.

Dorzucić wypełnionego po brzegi hufcowego żuka.

Po 30/40 minutach wypakować sprzęt i pełne energii towarzystwo.

Mieszać przez półtora dnia, bez przerwy, na przemian z Sylwią i profesjonalną profilaktyką, zwiadem Ilony, Marka i Karoli, integracją Grosi, poetycką Kariną, kominkową Magdą, filmowym Tomkiem, linami Wojciecha, wyczynem Dyniaka, Getsona, Radka, Izy, Jaśka i Marka. W międzyczasie, dla poprawienia krzepy i wzmocnienia siły, warto dodać chińszczyznę.

Doprawić skrzętną koordynacją Jaśka, sprawną organizacją Marka, zaangażowaniem Ilony. Dodać szczyptę malowniczego Osiecka i mroźno – słonecznej aury.

Aby uzyskać pełne zadowolenie uczestników i niezapomniany efekt radzę wykorzystać polewę o smaku pomocnej dłoni Kazka, Tomka K., Adama i Strz.

Podawać w atmosferze ogólnego zadowolenia i radości, chęci działania i motywacji.

Smaczności!!!

Szef Kuchni